גולדסטאר

ברשימת הדברים הכי ישראליים, תמיד תמצאו את בירה גולדסטאר. הבירה הישראלית, שנולדה ב-1954 מקבלת מקום של כבוד כמעט בכל מפגש עם החבר׳ה, ערב בייתי, בילוי על החוף או ״על האש״ בפקניק. 

פילטרים:
סגור
מיין לפי:
פילטרים:

₪ 169

מחיר רגיל

₪ 151

מחיר מועדון

נתראה אחרי פסח
BEST SELLER

₪ 149

מחיר רגיל

₪ 139

מחיר מועדון

נתראה אחרי פסח

₪ 210

מחיר רגיל

₪ 192

מחיר מועדון

נתראה אחרי פסח
נתראה אחרי פסח

₪ 210

מחיר רגיל

₪ 192

מחיר מועדון

נתראה אחרי פסח

₪ 100

מחיר רגיל

₪ 85

מחיר מועדון

₪ 170

מחיר רגיל

₪ 152

מחיר מועדון

נתראה אחרי פסח
BEST SELLER

₪ 300

מחיר רגיל

₪ 288

מחיר מועדון

7001045_24

3001588_24

נתראה אחרי פסח

מה המקור של גולדסטאר וההיסטוריה שלה?

גולדסטאר מחזיקה בותק של שנים בישראל, ובושלה בפעם הראשונה בשנת 1950. היא התחילה במכירה בקנטינות בשק"ם עבור חיילים, ולאט התפשטה והפכה לאהודה ופופולרית עוד ועוד. כך, הפכה גולדסטאר לבירה הישראלית הראשונה שנמכרה מהחבית עצמה, בפאב "המוזג" בתל אביב. בשנת 1985 נרכשה גולדסטאר על ידי טמפו, ומאז ועד היום היא היצרנית שלה.

מה הייחוד של בירת גולדסטאר?

לעומת סוגי בירות אחרים שגם נחשבים לפופולריים בארץ ובייצור המקומי, בירת גולדסטאר היא האהודה ונחשבת לישראלית ביותר, וכיום היא אפילו תופסת נפח של 33 אחוזים מצריכת הבירה הכללית בארץ. המוניטין והטעם האהוב שלה, הופך אותה לפופולרית ביותר בכל בית, אירוע ומסיבה.

מה מקור השם – גולדסטאר?

השם גולדסטאר, שמסמל בעצם כוכב מוזהב עם 6 קדקודים משוננים, נלקח מסמלה של יצרנית בירה בימי הביניים, וכך בעצם מתחבר המותג בהצלחה ליצרנות הבירה העתיקה והקלאסית. הסמל הזה אף זוהה מימי הביניים והלאה, כתווית שהיה נהוג להטביע על סוגי בירה איכותיים וטהורים.

כמעט תמיד - גולדסטאר

שתיית גולדסטאר נהוגה כמעט בכל אירוע שיש, אך במיוחד באירועים מסוימים – למשל, בירת הלאגר הכהה הזו הולכת מעולה עם שתייה בחוף הים, בפיקניק, וביום שמשי ויפה בצהרי היום. מעבר לכך, היא מתאימה גם לאירועי ערב שונים, שתייה בברים ומועדונים, וגם במהלך ארוחות משפחתיות או אירועים חברתיים שונים.

מה היא בירת לאגר כמו גולדסטאר?

בכל הנוגע לבירה ולתהליך הייצור שלה, נהוג לחלק את הבירות לשתי משפחות וקבוצות עיקרית – בירת לאגר (שנקראת גם פילזנר), ובירת אייל. לכל קבוצה ומשפחה יהיה תהליך ייצור ומאפיינים מעט שונים שכדאי להכירם אך הן בעיקר נבדלות לפי סוג השמרים מהן תהליך ייצור מתחיל. בירת הגולדסטאר, משתייכת למשפחת הלאגר – כלומר לסוג בירות שמכינים אותן משמרי הלאגר ולא משמרי האייל. התוצאה היא שבעוד ובירת אייל מותססת בטמפרטורה גבוהה יחסית ומעניקה טעם עשיר ומגוון יותר, בירת הלאגר מציגה טעם אחיד ואהוב, ומותססת בטמפרטורות נמוכות יותר.

איזה מהדורות וסוגים פופולריים קיימים לגולדסטאר?

גולדסטאר גולדסטאר הקלאסית שכולנו מכירים ואוהבים, עם אותו מתכון כבר 50 שנה. סוג זה מכיל 4.9 אחוזי אלכוהול, ונחשב לנצרך והאהוד ביותר בבחינת בירות ישראליות. מדובר בבירת לאגר כהה, בצבע חום אדמוני, ובטעם וארומה ייחודית שקל לזהות ולשייך למותג.

גולסטאר סלאוברו – סוג זה של גולדסטאר, מיוצר בתהליך תסיסה והכנה יותר איטי וממוש מבירת הגולסטאר המקורית, בערך כפי שניים מהזמן הנדרש ליצירת הגולדסטאר הרגילה. התסיסה הממושכת משפיעה על אחוזי האלכוהול שמגיעים ל- 10 אחוז וגם יוצרת טעם עוצמתי, עמוק ומריר יותר.

גולדסטאר  unfiltered- גולדסטאר לא מסוננת, היא אותה גולדסטאר רגילה ומוכרת, אך ללא סינון כלל. כך נוצר טעם שונה לחלוטין מהמוכר, טעם יותר ארומתי ועשיר – וגם הצבע, הופך ליותר ענברי ועכור מהרגיל. גם כאן יש 4.9 אחוזי אלכוהול בדומה לגולדסטאר הרגילה.

גולדסטאר בלק רואסט – מהדורה מיוחדת שגולדסטאר הוציאה, שמציגה טעם חזק ועוצמתי, וכן צבע כהה יותר מהגולדסטאר הרגילה, בגלל תהליך הייצור השונה. הבירה מזכירה טעם וארומה של קפה ופולים קלויים ומרים, ואהודה על ידי רבים בתצורה הזו.