בקפסולות, במקינטה, עם חלב או בלי, בכוס זכוכית או ספל עם ידית, ארוך או קצר חזק או חלש – חברות וחברים, תעשו הרבה כבוד לקפה. חלק בלתי נפרד מהיום יום שלנו.
הקפה שאנחנו לוגמים מדי בוקר התגלה בדמות פולי קפה כבר בשנת 850 לפני הספירה באתיופיה. עוד בימים שרק לעסו את פולי הקפה ובישלו אותם, התגלו סגולותיהם המעוררות והטעימות, ובמאות ה-15 וה-16 כבר החלו לסחור בקפה ולהפיץ אותו בכל העולם. הקפה ידוע מאוד כסימבולי בתרבויות שונות כמו התרבות הערבית, האתיופית והדרום אמריקאית. בתרבויות אלו הקפה מביא איתו טקסיות חגיגית.
סוגי הקפה השונים גדלים במקומות שונים בעולם. הקפה הראשון שבושל באתיופיה היה קפה מסוג "ערביקה". נכון להיום, ברזיל מוכרת כיצרנית הקפה הגדולה ביותר בעולם.
לצד ה"ערביקה" נוכל למצוא את "רובוסטה" ו"ליבריקה" שמקורם גם כן באפריקה אך כמו פתיתי שלג, גם בין פולי הקפה אין שניים זהים. ההבדלים בין פולי הקפה רבים, החל מריכוז הקפאין ועד הטעם המריר יותר או פחות. גידול פולי הקפה, אופן הטיפול בהם וכמובן המקור שלהם הוא זה שתורם לארומה והטעמים המשתנים שלו. המגוון העצום של סוגי הקפה הפכו אותו לשוק פעיל ואפילו תחרותי עם תחרויות הכנת קפה ודירוג מקצועי של גידולי הפולים השונים.
הקפה, מגיע אלינו דרך צמח הקפה, אשר מעלה פירות, פולים, אותם בתי הייצור קוטפים עבור הכנת הקפה בהמשך. באופן מפתיע, צבעם המקורי של הפולים הוא ירוק, וכדי להגיע לצבעם החום ככהה המוכר לנו – הם עוברים תהליך ארוך ובו כמה שלבים עיקריים:
הפולים שנקטפו והופרדו מהצמח, עוברים הליך של קילוף והברקה שישפרו את חומר הגלם וינקו אותם. לאחר מכן עוברים הפולים הליך של דירוג וסידור בו הם נשקלים ונסרקים כדי לאתר ולהיפטר מפגמים. בהמשך, הפולים מועברים להליך החשוב והמוכר של הקלייה. בשלב זה, הם מקבלים את הצבע החום והמוכר. הקלייה נעשית בכל מיני רמות, וכך נבדלים פולי הקפה לכהים, בהירים, וכדומה.
בלנדים של פולי קפה – בלנדים שונים אפשריים כיום לקנייה, דרך רכישת שקית המלאה בפולי קפה. זו דרך איכותית ונחשבת להכנת קפה שרבים בוחרים בה. כמובן שבמקרה כזה, צריכה להיות ללקוח מכונה מתאימה, ידנית או חשמלית, והכרה של המתודה הנדרשת להפקת קפה מן הפולים. זו דרך אהובה ואיכותית להכנת קפה מאחר ותהליך ייצור מפוקח ונעשה על ידינו, ללא תוספות שונות, אלא דרך הפולים הטבעיים שהגיעו מהמפעל לאחר קלייה.
גרגירי קפה נמס – קפה נמס הוא קפה פופולרי מאד בעיקר בישראל ובמזרח התיכון. קפה זה מגיע אלינו דרך גרגירי קפה, כלומר פולים שנטחנו ויובאו היישר אלינו בצנצנת. את הקפה הזה, פשוט ממיסים במים, לרוב מוסיפים גם חלב כדי לקבל צבע בהיר ונעים יותר לכל אוהבי המתוק.
קפסולות – השיטה שהפכה לנפוצה במיוחד בשנים האחרונות, הכנת קפה באמצעות קפסולות. רכישת מכונת קפה ביתית או משרדית מבוססת קפסולות איננה הוצאה גדולה במיוחד. קפסולות קפה בבית או במשרד מעניקות לנו חווית קפה איכותי, טרי וחם בכל זמן ובכל מקום. גם הקפסולות נמכרות כיום באינספור גדלים, טעמים וארומה שונה וחשוב להכיר בהבדלים ובייחוד של כל טעם. הקפסולות מיוצרות כיום על ידי חברות שונות, ומדובר בעולם מסחרי שלם ומרתק שאנחנו ממליצים להכיר מקרוב, כדי ליהנות מקפה איכותי בדיוק לפי הטעם שלנו.