וויסקי

לשתות וויסקי זאת אמירה וכנראה שאו שאתם אוהבים וויסקי – או שלא. המשקה החריף והוותיק מיוצר במגוון טעמים, סוגים ורמות אלכוהול שונות זוכה לפופולאריות גם בישראל. 

פילטרים:
סגור
מיין לפי:
פילטרים:

₪ 120

מחיר רגיל

₪ 108

מחיר מועדון

₪ 300

מחיר רגיל

₪ 283

מחיר מועדון

₪ 110

מחיר רגיל

₪ 91

מחיר מועדון

₪ 195

מחיר רגיל

₪ 182

מחיר מועדון

מארז וויסקי Ballentines Finest

נותרו 5 פריטים בודדים

₪ 85

מחיר רגיל

₪ 79

מחיר מועדון

7002280

6005870

₪ 170

מחיר רגיל

₪ 158

מחיר מועדון

מארז Chivas 12

נותרו 4 פריטים בודדים

₪ 140

מחיר רגיל

₪ 120

מחיר מועדון

₪ 380

מחיר רגיל

₪ 361

מחיר מועדון

₪ 280

מחיר רגיל

₪ 240

מחיר מועדון

7005396

6006370

₪ 250

מחיר רגיל

₪ 238

מחיר מועדון

מארז Glenlivet 12

נותרו 7 פריטים בודדים

₪ 210

מחיר רגיל

₪ 190

מחיר מועדון

7002275

6006471_2

₪ 115

מחיר רגיל

₪ 99

מחיר מועדון

7002123

3005030_3

6005868


ההיסטוריה של הוויסקי

הוויסקי הוא גלגול של המשקה האלכוהולי שזוקק כבר במאה השמינית במזרח התיכון והמשיך להתגלגל בכל העולם. מקורותיו במודרניים יותר מיוחסים לסקוטלנד, בה יש תיעוד לייצורו כבר במאה ה15, ובמאה ה16 וה- 17 הוא כבר היה חלק יסודי בתרבות הסקוטית. כך עבר הסקוטית מסע ארוך מאד, בו אפילו שמו התגלגל מספר פעמים ממי החיים, לאושקה, ועד לוויסקי המוכר היום.

איך מייצרים וויסקי?

לעומת משקאות לבנים כמו וודקה, רום וג'ין שצבעם שקוף וחסר צבע, לוויסקי צבע יפה וחזק של חום צהבהב או כהה, בהתאם לסוגו ולאופן הייצור והסינון שעבר. הוויסקי הוא משקה חריף מזוקק שמיוצר בהתססת דגנים שונים כמו שעורה, תירס וכדומה, ולאחריהם זיקוק הנוזלים ומעבר של תהליך יישון. הייחוד כאן הוא שאת התוצר המזוקק הזה, נהוג ליישן בחביות עץ אלון, מה שמעניק לוויסקי את הטעם והריח המיושן והכבד שחסידיו כל כך אוהבים. הוויסקי כולל לרוב כ- 40 אחוזי אלכוהול בממוצע, כאשר נוכל למצוא גם אחוזים גבוהים הרבה יותר בהתאם לאיכות ולסוג היצרן.

מה הם שלבי הכנת הוויסקי?

הוויסקי מיוצר בכמה שלבים, ויחסית למשקאות חריפים אחרים, מדובר בתהליך די מורכב בו ככל שמיישנים את הוויסקי יותר בחביות האלון, כך הוא יהיה יותר משובח ויקר יותר. השלב הראשוני כולל הלתתה, כלומר השרייה של גרעיני הדגנים במים למספר ימים, לאחר מכן התססה, כלומר טחינת התערובת שהושרתה והרתחתה והוספת השמרים. לאחר מכן יהיה שלב הזיקוק, לאחריו תועבר התערובת ליישון בחביות האלון. שלב היישון נמשך בין 3 שנים ל20 שנה ויותר בהתאם ליצרן ולאיכות הוויסקי. לאחר היישון התערובת מסוננת, ומועברת לבקבוקים.

איזה סוגי וויסקי קיימים כיום?

הוויסקי כולל מגוון סוגים וכן תערובות שונות שיוצרות למעשה סוג ותת סוג חדש. ובכל זאת, ניתן לחלק את הוויסקי לארבעה סוגים עיקריים ומרכזיים:

  • מאלט – וויסקי מסוג מאלט נחשב לאיכותי והקלאסי. הוא מאופיין בזיקוק במזקקה אחת בלבד, בזיקוק דודי בלבד, ומבוסס על חומר הגלם שעורה.

  • גריין – וויסקי שמבוסס על דגן שאינו שעורה, כמו חיטה או תירס. זה נחשב לסוג פחות איכותי של וויסקי ולרוב משתמשים בו כדי לעבות ולהוסיף לסוג הוויסקי מאלט.

  • בלנדד מאלט – ערבוב של וויסקי מאלט שיוצר בכמה מזקקות שונות.

  • בלנדד ויסקי – הוא הוויסקי המוכר והנפוץ, שמורכב מערבוב של מאלט וגריין.

איזה מותגי וויסקי מפורסמים קיימים כיום?

מותגי הוויסקי המפורסמים מוציאים לרוב גם כמה מהדורות ומוצרים בהתאם לסוג הוויסקי והדגן. בין המותגים המפורסמים והמוכרים בארץ נוכל למצוא את הג'יימסון, ג'וני ווקר, בלנטיינס, אברלור, שיבס, ועוד רבים. לרוב לצד שם המותג ועל התווית, יהיה כתוב גם זמן היישון, פרט נחמד ששווה לבדוק עבור טעם מעושן ואיכות גבוהה.

איזה קוקטיילים נפוצים מבוססים על וויסקי?

ויסקי סאואר

קוקטייל מוכר וקלאסי שמבוסס על וויסקי, ועל תוספת סאוור וקרח. הקוקטייל יוגש עם קישוט של דובדבן מסוכר או לימון לרוב, ונחשב לאהוד מאד בכל העולם ובקרב אוהבי הוויסקי הנקי בפרט.

מנהטן

המנהטן הוא קוקטייל מפואר ויוקרתי שמבוסס על וויסקי, ומכיל גם תוספת של וורמוט אדום וקצת מהמשקה אנגוסטורה ביטר. הקוקטייל המפנק מגיעה בכוס מרטיני קלאסית לרוב, ועם קישוט של דובדבן.