חריפים אחרים

חיים טובים מורכבים לרוב מרגעים קטנים של אושר. ארוחה טובה, חברה טובה, רגעים כאלה ששום דבר לא מטריד אותנו ואנחנו יכולים להתמסר לכאן ועכשיו. 


סוגים של משקאות חריפים שכדאי להכיר

ליקרים

ליקר הוא בעצם משקה אלכוהולי חזק, שמיוצר במגוון אדיר של טעמים ותבלינים שונים, ולרוב מחזיק גם באחוזי אלכוהול. הסוגים והטעמים הנפוצים של ליקרים הם ליקר שוקולד, ליקר דבש, ליקר שעשוי מפירות שונים, ועוד רבים. ליקר יכיל לרוב בין 15 אחוזים ל- 60 אחוזים, תלוי כמובן ביצרן ובמטרה לה יוצר. הליקרים הם ז׳אנר אהוד ומעניינת בעולם המשקאות החריפים, ומדובר בסוג משקה שמיוצר כבר מסוף ימי הביניים. נהוג לשתות את הליקרים בכוס ובאופן נקי, או להוסיף אותם לקפה, או לקוקטייל שכן הם מתוקים, חזקים בטעם ובכמות האלכוהול וכך מוסיפים המון לכל משקה.

ערק

ערק נמצא גם כן תחת קטגוריה של ״משקאות חריפים אחרים״. הוא פופולרי מאוד בישראל (וגם מופק בישראל ובמדינות המזרח התיכון), אבל דווקא פחות מוכר במקומות אחרים בעולם. מדובר במשקה אלכוהולי ממשפחת האניס, ומשמעות שמו בערבית היא 'זיעה', בגלל תהליך האידוי והטפטוף שעובר במהלך הכנתו. תהליך הכנת הערך כולל התססת ענבים, ולאחר מכן זיקוק הנוזל והוספה של נוזל אניס. האלכוהול בערק יהיה לרוב באחוזים גבוהים של בין 40 אחוזים לכ- 80. את הערק נהוג לשתות נקי עם קרח, או עם מים - שדרך אגב גם מורידים בו את ריכוז האלכוהול והופכים אותו לקליל יותר ואת צבעו משקוף ללבן.

אוזו

אוזו הוא משקה נוסף ששייך למשפחת משקאות האניס כמו הערק, אך מקורו בכלל יווני. מדובר במשקה שקוף כמו הערק, וכמותו גם תוספת של מים או קרח, משנה את הצבע למעט לבן ומורידה את ריכוז האלכוהול. גם משקה זה בדומה לתהליך שעובר הערק, מותסס מענבים שעובר זיקוק, לאחריו נוספים למשקה מגוון תבלינים כמו אניס, ציפורן, מנטה ועוד רבים לפי בקשת היצרן. אחוזי האלכוהול באוזו נמצאים בריכוז ממוצע של כ- 40 אחוז. האוזו בהחלט דומה לערק וכמעט זהה לו, אך מקורו שונה ומשויך לתקופת האימפריה הביזנטית.

פאסטיס

פאסטיס הוא ליקר צרפתי ששייך גם כן כמו הערק והאוזו, למשפחת משקאות האניס. רבים בישראל לא יכירו אותו, אך מדובר במשקה פופולרי מאד בכל רחבי צרפת ובעיקר בדרום צרפת בה הוא הומצא בתחילת המאה ה- 20, ובעקבות איסור מכירת האסבינת שנכנס לתוקף אז. משמעות השם מגיעה מהשפה הצרפתית, ומשמעותו היא תערובת, או מצב מבלבל ואי נעימות. הפאסטיס בעצם מיוצר בכמה תרכובות ותמהילים שונים כאשר הבסיס והמקור המקובל לייצורו, כולל אלכוהול, אניס, ומגוון תבלינים כמו פלפל, הל, קינמון וכדומה. צבעו הנוצר הוא צהוב ואטום וכך המראה שלו שונה מאד ממראה האוזו והערק, ונוטה יותר למראה של ליקר שמנתי.

פרנו

פרנו הוא ליקר צרפתי נוסף, המבוסס גם כן על אניס. הפרנו מכיל אניס, ותבלינים שונים ועדינים כמו שומר, כוסברה ומנטה. מדובר במשקה אניס בטעם מעודן וקליל יותר משאר משקאות האניס השונים, טעם מיוחד ועדין שהביא את המשקה להיות אהוד ומוערך בצרפת. גם למשקה זה, ממוצע ריכוז האלכוהול עומד על כ- 40 אחוז.