חם או קר, חזק או חלש, עם חלב או כהה ונקי ... יש הרבה דרכים לשתות קפה.
אנחנו כל כך אוהבים קפה שלפעמים אנחנו שוכחים איזה תהליך מרתק עומד מאחורי המעורר הבינלאומי העתיק הזה. אנחנו מקבלים אותו מוכן בבתי הקפה ובחנויות הנוחות, או בגירסה "הכמעט" מוכנה בקפסולות או תערובת מה שהופך את אופן ההכנה והצריכה של הקפה לקל ונגיש במיוחד. אבל לפני הגרסה הנגישה והקלה, עומד מאחורי הקפה תהליך מורכב וארוך יותר. הפירות של צמח הקפה, הלא הם פולי הקפה, נקטפים ונאספים יחדיו על מנת לעבור תהליך של קליה. בתהליך זה הם עוברים ייבוש ארוך בחום גבוה, מאבדים כמויות גדולות של נוזלים וכתוצאה מכך כמות גדולות ממשקלם. לאחר הייבוש הם עוברים טחינה, מה שמאפשר להכין מהם את התערובות שכולנו מכירים.
על פי דפי ההיסטוריה, נראה שהקפה ותכונותיו התגלו באתיופיה לפני למעלה מאלף שנים, במאה התשיעית לספירה. עד הגלגול הנוכחי של הקפה, נהגו לצרוך את הפולים שלו בלעיסה, ממש כמו שהיו לועסים את שאר הפירות. במהלך השנים, התגלה כי ניתן להפיק מהפולים משקה איכותי וטעים אבל לא שם עצר גילגולו של הקפה. לאורך השנים המוצאו טכניקות חדשות להכנת קפה, נולדו תערובות שונות המייצרות קפה בטעמים וסגנונות שונים.
אנחנו יכולים לחשוב על מספר סיבות, הראשונה היא שעלות ייצור הקפה היא עלות זולה באופן יחסי למשקאות ומאכלים אחרים. הסיבה השניה היא שקפה יכול להתאים את עצמו לכולם מבחינת הטעם, אופי ההכנה וכמובן העוצמה שלו. הסיבה השלישית היא הסיבה המוכרת והמעוררת – הקפה רווי בקפאין מה שהופך אותו לסוג של משקה אנרגיה טבעי למי שצורכים אותו.
ההבדל בין תערובת קפה אחת לשנייה, מתחיל באיכות הפולים מהם היא עשויה. באתר שלנו תוכלו למצוא פולי קפה איכותיים לרכישה. הפולים באתר שלנו מגיעים מבית Mauro, מותג הקפה האיטלקי שמגיע אלינו מהעיר רג'יו קלבריה, השוכנת בחלק הדרומי של ארץ המגף. מוצרי הקפה של מאורו משווקים בכל רחבי העולם, ואת מגוון הטעמים שלהם ניתן למצוא בשלל בתי קפה. מותגי הפולים השונים של Mauro כוללים את פולי הפרימיום, פולי דה לוקס ופולי צ'נטופרצ'נטו. אם אתם כבר מכירים ואוהבים את הפולים של Mauro, תוכלו לרכוש אריזה המכילה קילו של הפולים האהובים עליכם. אם עדיין לא התנסיתם בפולי מאורו, תוכלו לרכוש באתר גם אריזות קטנות במשקל 250 גרם, המתאימות בדיוק למי שרוצה להתנסות בטעמים חדשים.
לא מעטים vאנשים שנרתעים מרכישה של פולי קפה וטחינה שלהם בבית. נכון לכתיבת שורות אלו, רוב צרכני הקפה משתמשים בקפסולות קפה או בצנצנות של קפה נמס. למרות זאת, האפשרות של שימוש בפולים קיימת למי שחפץ ביצירת חוויה אותנטית בבית. בעזרת מטחנות קפה שונות הקיימות בשוק, ניתן לטחון את הפולים במטבח הביתי. חלק מהמכונות הן ידניות, בעוד אחרות עובדות בצורה חשמלית ואוטומטית מה שמקל מאוד את המעבר לשימוש בטחינה ביתית עבור מי שחושש מהמעבר החד הזה😊
כאשר אנו מדברים על פולי קפה, אנחנו מדברים על מוצר בעל איכויות רבות בענף הקפה. פרט לקפסולות, קפה נמס, מכונות קפה, מקציפי חלב ושאר המוצרים הנמכרים בענף הקפה, יש לקחת בחשבון גם את היתרונות הרבים שהפולים יכולים לספק למשתמש. היכולת שלהם להעניק חוויית טריות ואותנטיות ברמה הגבוהה ביותר יכולה להתאים לרבים מצרכני הקפה ואין לנו ספק שגם אתם תוכלו למצוא בהם את הטעם המדויק שלכם😊