יין לבן

אם הגעתם לכאן, כנראה שאתם אנשים של יין לבן. יין לבן הוא יין אהוב ומבוקש שלרוב, נחשב לקליל מהיין האדום. 

פילטרים:
סגור
מיין לפי:
פילטרים:
רזרב GOLD גוורצטרמינר

3 ב-100 ש"ח

₪ 46

מחיר רגיל

₪ 40

מחיר מועדון

₪ 65

מחיר רגיל

₪ 56

מחיר מועדון

₪ 95

מחיר רגיל

₪ 84

מחיר מועדון

₪ 230

מחיר רגיל

₪ 210

מחיר מועדון

7007422

7003036

7002881

7002880

7008669

₪ 95

מחיר רגיל

₪ 84

מחיר מועדון

₪ 95

מחיר רגיל

₪ 84

מחיר מועדון

₪ 135

מחיר רגיל

₪ 110

מחיר מועדון

7008668

7007422

7008578

₪ 74

מחיר רגיל

₪ 65

מחיר מועדון

₪ 115

מחיר רגיל

₪ 100

מחיר מועדון

עלמון אסמבלאז', יקבי ברקן

2 ב-110 ש"ח

₪ 70

מחיר רגיל

₪ 60

מחיר מועדון

₪ 95

מחיר רגיל

₪ 84

מחיר מועדון

Escape To The Wine

נותרו 3 פריטים בודדים

₪ 195

מחיר רגיל

₪ 175

מחיר מועדון

7008713

7005378

6006362


מאיזה ענבים מפיקים יין לבן?

יין לבן הוא יין שמופק מענבים צהובים או ירוקים על כל זניהם השונים. כך למשל הזנים הבולטים הם סוביניון בלאן, ריזלינג, שרדונה וכדומה. פעמים אחרות, יהיה היין מופק מענבים אדומים – אשר קליפתם הוסרה, וכך הצבע הכהה הוסר והיין מופק כלבן. צבע היין, נובע מצבע הקליפה של הענבים, וכך הוא ינוע בין צהוב שקוף, ועד לצהוב חזק וזהוב.

מה תהליך הייצור של יין לבן?

תהליך הייצור של יין לבן, דומה מאד לתהליך ייצורו של כל יין. תחילה, בוצרים את הענבים, מפרידים אותם מהאשכול שלהם ומועכים אותם יחדיו לעיסה ולמיץ. לאחר מכן מסננים מהתערובת את קליפות הענבים והחרצנים. לאחר מכן מבצעים שלב שנקרה הצללה, בו המוצקים שוקעים, ורק היין החלק שמעליהם נותר, ומועבר לתהליך של תסיסה. לאחר שתסס, עובר היין לתהליך של יישון – לרוב בחביות עץ, ולאחר מכן – עובר היין לביקבוק סופי, ולמכירה בחנויות.  

עם איזה מנות נהוג לצרוך יין לבן?

יין לבן, מומלץ לשתייה לרוב לצד מנות מסוימות, מאחר והשפים או הייננים, מצאו בניהם התאמה, וקשר הדדי  שמחזק את הטעמים ומוסיף עליהם. כך למשל, יין לבן מומלץ ונצרך לרוב כאפרטיף לפני הארוחה, או לצד בשר חזיר, גבינות, דגים, וכדומה. יין לבן נפוץ גם לצד קינוחים.

איזה סוגי מתיקות מאפיינים את היין הלבן?

יין לבן יבש – יין יבש מאופיין ברמת המתיקות הנמוכה ביותר, ובטעם עפיץ ומר יותר מהיינות הלבנים המתוקים.

יין לבן חצי יבש – יין לבן חצי יבש מאופיין ברמת מתיקות בינונית. המתיקות העדינה הזו אהובה על ידי הלקוחות ומבטיחה יין שהנו גם טעם, אך גם בעל טעם עוצמתי, חד ונקי.  

יין לבן מתוק – יין לבן מתוק הוא יין לבן שבתהליך הוספת השמרים, הושארו מעט שמרים כדי שייאכל פחות סוכר – וכך בעצם נוצר יין מתוק וטעים, בדרגת המתיקות הגבוהה. מדובר ביין לבן מתקתק ומיוחד שמתאים לכל חגיגה.

מה הזנים הפופולריים של יין לבן?

שרדונה – ענבי שרדונה הם הענבים הפופולריים ביותר והמוקשים ליין לבן. בהתאם למקום הייצור ואופן הגידול, מקבלים הענבים והיין טעם מעט שונה. המקור של גידול ענבי השרדונה הוא בצרפת אך כיום מגדלים אותם בכל רחבי העולם, במגוון יקבים.

גוורץ – גוורץ הוא יין לבן מבוקש שמופק מענבי גוורצטרמינר. היין הזה הוא יין שלרוב מופק כחצי יבש אך לעיתים כיבש. מקורו בגרמניה, אך גם כן מיוצר ביקבים בכל העולם כיום. יין גוורץ מקבל לרוב טעם פירותי וריחני, ואהוד על ידי רוב הקהל גם בשל מתיקותו.

סוביניון בלאן – זן ענבים אשר מפיקים יין לבן ויבש, עם חמיצות מעודנת. מקורו של הסוביניון בלאן הוא בעמק הלואר וכיום מיוצר בכל העולם וגם בישראל.

ריזלינג – ענבי ריזלינג הם ענבים ריחניים במיוחד, אשר מקורם בגרמניה ובחבל אלזס. הריזלינג מופק כמתוק, חצי יבש ויבש גם כן ולכן חשוב לבחון את דרגת היובש בעת הרכישה, שכן זו תשפיע על סוגו של היין והמתיקות.

מוסקט – היין הלבן מוסקט שמופק מענבי המוסקט, הוא יין פופולרי ואהוד שמאופיין ביין יבש וחד, אך לעיתים מופק גם כיין מתוק, ולעיתים גם כיין מבעבע.