וודקה

לכל אחד החברים והסגנון שלו. וודקה היא משקה לאנשים שיודעים להעריך ולהנות מאיכות משקה, לא פחות מאיכות החברה. וודקה – הבחירה של אנשים שרוצים יותר הנאה בכל רגע .


סוגי וודקה

בשוק ישנן עשרות רבות של סוגי וודקה שונים, כשההבדלים העיקריים ביניהם תלויים בשלושה גורמים עיקריים בעלי השפעה רבה על הצלילות של הוודקה ועל טעמיה ואין ספק, שככל שהחומרים והתהליכים איכותיים ומוקפדים יותר, כך גם הוודקה הינה "רכה" ואיכותית יותר: 1. מים: איכות המים ומקורות המים. 2. חומרי התסיסה: סוגי הגרגרים, או תפוחי האדמה. 3. סינון: שיטות הסינון וכמות הפעמים שהמשקה עובר סינונים מסוגים שונים או מאותו הסוג.

ההיסטוריה של הוודקה

כמו משקאות רבים המוכרים כיום לכולם, גם הוודקה החלה את מסעה אל עולם המשקאות כתרופה. עדויות לשימוש בה ניתן למצוא כבר מהמאה ה-11. ישנו ויכוח סוער בין רוסיה לבין פולין לגבי מקור הוודקה לפני המאה ה-11, שכן עדויות ראשונות לקיומה ניתן למצוא כבר במאה ה-8 וה-9. כך או כך, בערך במאה ה-15, גם הרוסים וגם הפולנים נהגו לצרוך את הוודקה כמשקה באופן קבוע.

איך מייצרים וודקה

מחומרים ועד בקבוק – ככה מקבלים וודקה ב-8 שלבי ייצור:

  1. בסיס: מרכיבים תוך חימום וערבוב את כל חומרי הבסיס שהם לרוב הדגנים, עם מים ושמרים.
  2. התססה: שלב התפרקות ויצירת האלכוהול. לרוב מתסיסים לפרק זמן מוגדר בין שבוע לשבועיים בכדי לוודא שהתערובת במלואה עברה התססה.
  3. סינון ראשון: שלב הפרדת הנוזלים מהמוצקים, כשהמוצקים נזרקים והנוזלים ממשיכים בהליך.
  4. זיקוק: טיהור של הנוזלים על ידי חימום ואידוי ואיסוף האדים כשמתעבים שוב לנוזלים. ישנם יצרנים אשר חוזרים על שלב זה כמה פעמים להשגת משקה טהור יותר. לעתים תוספות צמחיות מתווספות בשלב זה להשגת וודקה בטעמים.
  5. איסוף סלקטיבי: במהלך הזיקוק, 35% הראשונים של החומר ו-35% האחרונים של החומר נחשבים כלא איכותיים ולרוב משתמשים ב-30% של מרכז החומר. לעתים יש העושים שימוש ב-35% האחרונים ומעבירים אותם זיקוק נוסף.
  6. סינון שני: סינון החומר שנבחר דרך מסנני פחם ליצירת תחושה חלקה ונקייה בפה בזמן הלגימה.
  7. דילול:בעזרת הוספה הדרגתית של מים, ניתן לקבל את נפח האלכוהול הרצוי.
  8. ביקבוק: מכאן כולם כבר יודעים איך הוודקה ממשיכה

מה זה וודקה פרימיום

ישנה אבחנה בין שוני סוגי וודקה עיקריים: סטנדרט ופרימיום. אבחנה זו מבוצעת בעיקר בהתאם לטעמי הוודקה אך יש הרבה יותר מהטעם בלבד, שמבחין בין סוג אחד למשנהו. וודקה היא אמנות המשלבת זיקוק, עקביות, טעם ומרקם:
וודקה סטנדרטית: שימוש במרכיבים באיכות נמוכה כמו תפו"א, סלק וסוכר, מעט שלבי זיקוק, לעתים בעלת טעמי לוואי חריפים וחזקים ותחושת צריבה.
וודקה פרימיום: מאופיינת בחומרי תסיסה הנבחרים בקפידה, מספר תהליכי זיקוק ובעלת טעם ומרקם נעימים אשר משאירים את החך עם טעמים נקיים ותחושות רכות.

וודקה בלוגה - BELUGA

חברת בלוגה הרוסית, מציעה כמה רמות של וודקה פרימיום איכותית. החומרים האיכותיים בהם החברה משתמשת הם לרוב לתת ומים טהורים, אשר עוברים דרך שלוש מערכות סינון ובסופו של תהליך החברה אף מסתייעת בשיטה לנטרול ריח האלכוהול והעצמת הטעם העשיר והמרקם הרך של הוודקה.

וודקה אבסולוט - ABSOLUT.

הוודקה השבדית המוכרת אשר מככבת במקום ה-2 ברשימת 100 הוודקה פרימיום הפופולריות ביותר. גרעיני חיטה ומי מעיינות מרכיבים אותה והיא תוצר של שיטת זיקוק שפותחה באופן ייחודי, במטרה לקבל וודקה טהורה לחלוטין ואכן הטעמים הנקיים שאבסולוט מביאה עם מוצריה השונים, מספקים לגימות של הנאה אבסולוטית.

וודקה ואן גוך – Van Gogh Vodka

וודקה הולנדית המגיעה מבית יוצר בעל מיומנויות גבוהות ותשוקה אינסופית המובילה קו של ייצור קפדני. תערובת התסיסה הינה מתערובת פרימיום של חיטה שמקורה בהולנד, גרמניה וצרפת שהורכבה במטרה לדייק את הטעם ולספק טעם רך ומאוזן היטב. הוודקה עוברת תהליכים כפולים כמו חליטה וסינון למשל, אשר משיגים טעם נעים זה.

כשרוצים טעם של איכות בכל לגימה – וודקה.