החיים הם לא שחור ולבן וככה גם יין, לא חייב להיות אדום או לבן. לפעמים, לעצור באמצע, בוורוד, אולי גם בתוספת בעבוע קל – זה בדיוק מה שמתאים לכם.
יין רוזה הוא יין בצבע ורוד – אפרסקי, אשר רבים תוהים על דרך הפקתו ועל הגורם שמכניס לו את הצבע הזה. תהליך הפקתו של יין הרוזה דומה לתהליך ההפקה של כל יין אחר, אך הוא מקבל את הצבע שלו מהשינוי הייחודי שבתהליך הכנתו, שינוי אשר נקשר בכמות השריית הקליפות האדומות של הענבים, אשר אחראיות לצבע האדום ביין, בתוך התערובת.
כלומר השינוי הייחודי הזה קשור להוצאה של קליפות הענבים מוקדם מהרגיל –בעוד ובהפקת יין אדום נשאיר את הקליפות זמן רב בתוך התערובת, בהפקת יין רוזה נשאיר את הקליפות האדומות יום יומיים בלבד, ולכן הוא יקבל צבע ורדרד ולא אדום ומלא. במקומות מסוימים בעולם, יין רוזה הוא ערבוב של יין אדום ויין לבן מבעבע, וכך הצבע נוצר שם באמת מהשילוב בין האדום והלבן.
הפקתו של יין רוזה כוללת כמו כל יין, תחילה בצירה של זן הענבים הרצוי, ולאחר מכן הפרדה שלהם מהאשכול, ומעיכתם לכדי מיץ ויחידה אחת. כאן חשוב לזכור, שהקליפות הענבים האדומים יוצאו לאחר יממה או שתיים בלבד, כדי להשרות רק מעט צבע אדום בתערובת. בהמשך, קורה תהליך התסיסה והכנסת השמרים שנותן ליין את המתיקות והאלכוהול. לאחר מכן – שלב ההתיישנות, אשר משחקת חלק חשוב ביוקרה ובטעם של היין – ולאחריו, הביקבוק והייצוא של התוצרים הסופיים.
יין הרוזה נראה לרבינו כהמצאה חדשה ומודרנית, אך למעשה מדובר בהמצאה ישנה וותיקה לא פחות מסוגי היין האחרים – ואפילו חוקרים מסוימים יטענו כי מדובר בסוג היין הראשון שנוצר, שכן בעבר הרחוק נהגו להשרות את קליפות הענבים רק יום אחד, ולא יותר כמו שנהוג כיום בתהליך הפקת היין האדום.
כמו בכל סוג יין אחר, גם יין הרוזה מיוצר בדרגות מתיקות ויובש שונות. כך נוכל לרכוש יין רוזה יבש לחלוטין, חצי יבש, מתוק, וכן גם מבעבע. כל דרגת יובש שונה, תתאים לאירועים ומנות אחרות, ותשרה טעם ואווירה שונה בהתאם.
יין הרוזה, נחשב ליין מתוק וקליל ולכן הוא מתאים בדיוק לחגיגות ואירועים משמחים. מעבר לכך מאחר והוא כה קליל ומוגש קר, הוא מתאים לימים חמים, ארוחות צהריים וכדומה. מעבר לכך, מדובר ביין וורדרד ורומנטי שנראה נוכחות בולטת שלו בדייטים. יין הרוזה תמיד יכול להתאים במדינה חמה כמו שלנו, והוא דואג להכניס לכל אירוע וחגיגה את הרעננות והמתיקות המושלמת.
יין הרוזה מופק כיום בכל העולם באלפי תצורות ותרכובות שונות, כאשר לרוב, הוא ייוצר מזני הענבים הפופולריים והמוכרים לנו מהיין האדום, אך כמובן בגלל שהקליפות שוהות פחות זמן בתערובת – הן ישרו את הצבע האפרסקי והמוכר, ולא האדום. כך למשל הזנים הפופולריים לייצור הרוזה הם ענבי מלבק, פינו נואר, וכדומה. רבות יקבים בוחרים לייצר את יין הרוזה שלהם מתערובות של כמה זני ענבים, כדי ליצור טעם ייחודי יותר, השונה מהטעם של היין האדום והקלאסי.