יין רוזה

מגוון יינות ומארזי יין רוזה מחכים לכם בחנות המקוונת של BLEND: כנסו ובחרו את הבקבוק שיצור אווירה מושלמת.


הודות לגוון הוורדרד שלו ולמיתוג המחודש, יין רוזה צובר יותר ויותר פופולריות בשנים האחרונות, איך יודעים? אולי כי הוא הפך לאחד המשקאות היותר מצולמים ברשתות החברתיות. מה שרבים אינם יודעים הוא שלמרות החידוש שהוא מביא לשולחן, כשאתם לוגמים יין רוזה מזגתם לתוך הכוס את אחד היינות העתיקים ביותר שישנם.

הכל על יינות רוזה

רוזה הוא אחד היינות הראשונים שאי פעם נוצרו, כך לפחות העדויות מלמדות. במהלך הבציר העובדים היו כותשים עם רגליהם ענבים אדומים ולבנים בו זמנית. לאחר מכן, המיץ הונח בכדים גדולים לתסיסה, כאשר היין שנוצר היה מעט יבש וטאני בשל המגע עם קליפות הענבים, ורחוק מאוד מטעמו של הרוזה כפי שאנו מכירים אותו היום. עם הזמן החלו להתנסות ולבדוק מה קורה כאשר מפרידים ענבים לפי צבע, וכך נולדו היינות האדומים והלבנים.

הכנת יין רוזה

ישנן שלוש שיטות עיקריות להכנת יינות רוזה, השיטה הנבחרת משפיעה על סוג ואופי התוצר הסופי.

השריה

בשיטת ההשריה מועכים את הענבים האדומים ומשרים עם התירוש בהתאם לטעמים ועומק הצבע שרוצים ליצור. יינות רוזה שנוצרו בשיטה זו יהיו עדינים ויכללו אחוזי אלכוהול נמוכים.

ערבוב

שיטת הערבוב כוללת ערבוב של יין לבן עם מעט יין אדום כדי לקבל את גוון הרוזה הוורדרד. שיטה זו פופולרית להכנת שמפניה ורודה בעיקר.

דימום

בשיטת הדימום מועכים ענבים אדומים עסיסיים, מחלקם מכינים יין אדום ומהשאריות יין רוזה בעל טעם עשיר ואחוזי אלכוהול יחסית גבוהים.

מה ההבדל בין יין רוזה מתוק ליבש?

פרופיל הטעם של יינות רוזה די דומה לפרופיל של יין אדום בהיר, רק שטעמם פריך ועדין יותר. רוב יינות הרוזה כוללים נגיעות של פרחים, פירות אדומים (כמו תות, דובדבן ופטל), פירות הדר, מלון, סלרי ועוד.
מעבר לכך, יינות רוזה יכולים לנוע על הסקלה בין יבש ועד מתוק, למרות שרוב יינות הרוזה המסורתיים יבשים, מה שאומר שרמת המתיקות שלהם נמוכה יחסית. יחד עם זאת, יינות רוזה של העולם החדש כן יהיו מתוקים יותר ובעלי טעם בולט יותר של פירות, מה שנובע מהאקלים באזור הגידול ומושפע משיטת הייצור.

סוגי יין רוזה

יינות רוזה מיוצרים לרוב מזני הענבים הבאים:

  • גרנאש
  • סנג'ובזה
  • סירה
  • קריניאן
  • פינו נואר
  • זיפנדל
  • מרלו
  • מוסקט

רוב היינות מורכבים מכמה זנים של ענבים יחד, כאשר לכל סוג יין רוזה של פרופיל טעם שונה, בהתאם לזן הענבים הנבחר. למקרה שתהיתם - יין רוזה תמיד צריך להגיש קר!

זיווגי האוכל הטובים ביותר עבור יין רוזה

אם אתם רוכשים יין רוזה למטרות אירוח, תשמחו לגלות שזהו אחד היינות הידידותיים ביותר למזון, מכיוון שהוא משתלב בצורה מושלמת עם כל סוג וסגנון של תפריט. טעמי הפירות הופכים את יין הרוזה למושלם עבור מזונות חריפים, הקלילות שלו מתאימה לסושי וסלטים, והעובדה שהוא מוגש קר הופך אותו לבחירה המושלמת עבור ברביקיו ופיקניק.

אין סיבה להתערבב – בבלנד תמצאו את כל מה שאתם מחפשים

עכשיו כשיש לכם יותר פרטים על יינות רוזה, ואתם יודעים כיצד להגיש אותם ובאילו דרכים הם ישתלבו בחייכם, הגיע הזמן להתנסות. אצלנו בבלנד, מבחר רחב של יינות רוזה איכותיים לצד מגוון מארזי יינות שיגיעו אליכם עד דלת הבית!
עם ההיצע הרב של יינות רוזה שמחכה לכם באתר, תוכלו ללמוד להעריך כל בקבוק ובקבוק, ליצור לעצמכם שילובים מיוחדים של טעמים, לארח בסטייל חברים ובני משפחה וליהנות מאיכות חיים אמיתית!

מבחר גדול של יינות רוזה מחכה לכם במרחק הקלקה אחת>>