מתכונים לקוקטיילים לחג החנוכה


כשחושבים על זה, זה די מוזר ואפילו קצת מבאס שלחנוכה אין משקאות אלכוהוליים שמזוהים איתו. הרי לבן הדוד הנוצרי של חנוכה, חג המולד, יש ממש משקאות משלו, כמו האגנוג (eggnog) שאנחנו רואים בכל פרק כריסמס של סדרה אמריקאית או הגלוג השוודי שמורכב מיין אדום ופורט ונמכר בכל קריסמס מרקט באירופה.
לא שלמשקאות האלו יש קשר כלשהו ללידתו של ישו, ובטח שאנחנו לא מקנאים באמריקאים על ליקר הביצים הלא מאוד טעים שלהם, אבל היי - גם לסופגניות אין באמת קשר לחנוכת הבית ובואו נודה על האמת - לא מדובר במעדן מלכים.

אז לכבוד החג, התכנסנו וחשבנו על משקאות שיכולים להפוך עם השנים לכאלה שמזוהים עם החג. אתם מוזמנים לנסות בעצמכם ולספר לנו מי מהם הכי מתאים לדעתכם. ככה בונים מסורת!

קבלו מאיתנו 6 קוקטיילים חנוכתיים וחורפיים שמתאימים ללביבות, לסופגניות ולקרבה משפחתית חמימה ומוארת.

מתכון חמים ונעים של החנות הכשרה הוותיקה מניו ג׳רזי. במקור, נעשה שימוש ביין הכשר והמתוק שלהם, אבל כל יין אדום פירותי יעבוד כאן.

60 מ״ל אבסולוט
30 מ״ל טריפל סק
30 מ״ל שנאפס אגסים
120 מ״ל יין אדום מרלו רזרב ברקן
60 מ״ל של סאוור
מעט ספרייט
טוויסט לימון לקישוט

מערבבים בשייקר את הוודקה, טריפל סק, שנאפס, יין וסאוור עם קרח, מוזגים לכוסות מרטיני ומוזגים מעט ספרייט לכל כוס. מקשטים בלימון.

קוראים לו ככה כי תרגישו קצת כמו סביבון אחרי שתשתו ממנו.

60 מ״ל שיכר שזיפים
60 מ״ל מיץ תפוחים
15 מ״ל מיץ מלימון סחוט
15 מ״ל ליקר דובדבן
חלבון מביצה אחת
דש אונגוסטורה
קרח

מערבבים היטב את כל המרכיבים בשייקר, לפחות 30 שניות. מעבירים דרך מסננת לכוס יין.

התותים בשיא עונתם, ואין כמו דקירי תות מרענן כדי ללוות את הסופגניות ואת הריבה שלהן.

60 מ״ל הוואנה קלאב 3
15 מ״ל מיץ ליים
30 מ״ל סירופ סוכר
1 כוס קרח
3 תותים
2 תותים לקישוט

מעבירים את כל המרכיבים מלבד התותים לקישוט לבלנדר, מערבבים, מוזגים לכוס מרטיני ומקשטים בתות.

מדליקים נרות בפלורנטין, חולמים על ניו-יורק סיטי

30 מ״ל בורבון
30 מ״ל קוניאק או ברנדי ספרדי
45 מ״ל וורמוט מתוק
דש תמצית וניל
2 דשים אונגוסטורה
טוויסט תפוז

מערבבים את כל המרכיבים בתוך כוס ערבוב, מסננים אל תוך כוס מרטיני, מקשטים בטוויסט תפוז

הגרסה האלכוהולית והמגניבה יותר של לביבות תפוחי האדמה לחנוכה


60 מ״ל אבסולוט 15 מ״ל ברנדי תפוחים
סירופ סוכר
90 מ״ל חלב
קרח
אבקת קינמון
פרוסות תפוח אדום

מערבבים היטב את כל המרכיבים בשייקר מלבד הקינמון, מוזגים לכוס זכוכית עבה ממולאת בקרח, מקשטים עם מעט קינמון ופרוסת תפוח.

מטבעות השוקולד האלו הם לא לילדים, הם רק שם כדי לשדרג לכם את החג עם קוקטייל שוקולד מרטיני משגע.

60 מ״ל אבסולוט
45 מ״ל סטוק שוקולד
קרח
פרוסת לימון
אבקת קקאו
מטבעות שוקולד חתוכות לקוביות קטנות

מעבירים לימון על הדפנה העליונה של כוס מרטיני וטובלים בעדינות באבקת הקקאו. מעבירים את הוודקה וליקר השוקולד לשייקר עם קרח ומשקשקים היטב. מסננים אל תוך הכוס ומוסיפים את מטבעות השוקולד, שישקעו לתחתית הכוס. לחיים!