כמה אסוציאציות עולות לכם בראש כשאתם שומעים את המילה ״טקילה״? אתם בטח גם מחייכים לעצמכם... טקילה היא בין המשקאות האהובים על הישראלים והעולם כולו, ולא סתם.
טקילה היא משקה אלכוהולי וחריף ממשפחת המשקאות הלבנים, שכולל משקאות שקופים אחרים כמו ג'ין ווודקה. הטקילה מיוצרת בסביבתה של העיר טקילה במקסיקו, ומבוססת על המרכיב העיקרי אגבה מדברי ששמה גם אגבה כחולה – וכן היא גם המשקה הלאומי במקסיקו. טקילה פורמלית, חייבת להיות כזו שיוצרה במקסיקו בסביבת העיר טקילה, ומבוססת במרבית מריכוזה על אגבה כחולה. הטקילה האיכותית ביותר, תהיה כזו שעשויה במאת האחוזים מאגבה כחולה. ריכוז האלכוהול בטקילה, נע לרוב בין 35 ל- 50 אחוזים.
טקילה מגיעה במגוון של צבעים, סוגים ושמות. לפניכם הסבר על כל אחד מהסוגים השונים שנובעים משיטות הייצור השונות של הטקילה, שיסביר אחת ולתמיד מה ההבדל בצבע ובסוג הטקילה שרכשתם:
זהב – טקילה מסוג זהב היא טקילה בצבעה זהבי וצהבהב. הצבע מגיעה דרך הוספת צבע הקרמל או סוכרים אחרים. גם סוג טקילה זה, לא מזוקק ונכנס ישירות לבקבוק לאחר הזיקוק.
Aged, rested – סוג טקילה זה מצביע על טקילה איכותית שיושנה עד כשנה. הטקילה מיושנת כמו בוויסקי, בחביות עץ אלון, וצבעה הוא גם כן זהבי וצהבהב.
Extra aged – טקילה מסוג זה היא איכותית במיוחד, כזו שעברה תהליך משמעותי של יישון, שלקח בין שנה לארבע שנים. גם יישון זה מתקיים בחביות אלון, וגם כאן צבעה יהיה צהבהב ואפילו חום יותר עקב היישון, בדומה לצבעו של הוויסקי המיושן.
השימוש וההתבססות על צמח האגבה הכחולה התחיל עוד לפני כעשרת אלפים שנים במקסיקו, ועם השנים החלו לייצר ממנו גם משקאות שונים. רק אחרי מלחמת העולם השנייה הוכר המשקה האלכוהולי טקילה לשאר העולם ולאירופה, וכך החלו לנהוג לשתות את המשקה בצורה המפורסמת בה משתמשים בעת שתיית הצ'ייסר גם במלח ולימון, וכן במרגריטה וקוקטיילים שונים.
הטקילה מיוצרת בתהליך הדומה לשאר תהליכי האלכוהול החריף, רק שהיא מבוססת על חומרים שונים לחלוטין וזרים לסוגי האלכוהול החריפים האחרים. תהליך העבודה ליצירת טקילה מתחיל בקציצת עלי אגבה בשלה, אותה מבשלים ומרתיחים, ולאחר מכן, קוצצים ומתחילים בהליך ההתססה – אליו כל יצרן מצרף כמובן סוכרים או תבלינים שונים. בהמשך, התוצר עובר זיקוק, לאחר חלק מסוגי הטקילה יעברו תהליך יישון בחביות אלון, וחלק יצטרפו אל קרמל או סוכרים שיזהיבו את צבעה ויהפכו אותה לטקילה מסוג זהב.
׳מרגריטה׳ היא קוקטייל אהוד ופופולרי שמבוסס על טקילה, ליים וליקר קואנטרו. לרוב מוסיפים גם מי סוכר לקבלת תוצר מתקתק ומרענן. המרגריטה מוכרת גם בתצורה של מרגריטה קפואה, שמעורבלת עם קרח לתוצר של ברד קריר ומתוק. המרגריטה מיוצרת במגוון טעמים שמתווספים אליה לעיתים כמו תות, אננס, וכל טעם אחר שתרצו לשלב.
טקילה סאן רייז
׳טקילה סאן רייז׳ הוא קוקטייל מוכר ופופולרי שמבוסס על טקילה וכולל גם מיץ תפוזים וגרנדין. ה׳טקילה סאן רייז׳ נחשב לקוקטייל מרענן ומעורר במיוחד, בצבע כתום צהבהב מקפיץ ומשמח.