בחורף קר במיוחד בדבלין גילה חוטינר את התרופה האולטימטיבית ה”הוט טודי”, 

קוקטייל שעבור תושבי האי הבריטי הוא מה שהמרק עוף הפולני עבורנו.

 

לפני קצת יותר מ-10 שנים מצאתי את עצמי בדבלין, בעיצומה של סופת שלגים שלא נראתה בבירה האירית כבר מעל 24 שנה.

הטמפרטורות צנחו, שלג לא הפסיק לרדת, המדרכות והכבישים היו קפואים,

בתי הספר החליטו שעדיף שהתלמידים יישארו בבית ואפילו חלק מקווי האוטובוסים בוטלו,

במיוחד אלו שהמסלול שלהם היה כרוך בשיפוע או גבעה קטנה כמו איזור סינט ג’יימס.

מאחר שהיה קצת קשה לטייל בחוץ למרות הנוף הלבן, היפה והמרשים, החלטנו לנצל את הזמן ולהיכנס לסיור

במרכז המבקרים של מזקקת ג’יימסון לסיור תיירותי שבסופו קיבלנו שלוק קטן של וויסקי כדי לחמם את העצמות.

 

הוויסקי היה כרגיל, מצוין, אבל לצערנו לא היה די בו כדי להפשיר אותנו, לכן החלטנו לעבור בברים שרק נפתחו להם וללגום מכאן ומשם.

הקור היה עז והוויסקי בקושי דגדג אותו, עד שהגענו למקום שהיה משהו בין בר לבית קפה שעל הלוח שבכניסה אליו התנוסס השם המבטיח “הוט טודי” / הוט וויסקי!

מה יכול חובב וויסקי שמחפש להתחמם לבקש יותר מאת צמד המילים הזה?

מיד הוגשה לי כוס מאג עם משהו שנראה בהתחלה כמו תה חם, אך כבר בלגימה הראשונה הגיעה ההפתעה בצורת תחושה חמימה שהתפשטה בכל הגוף.

התחושה המחייה הזו הצליחה לעזור לי לצלוח את הימים הבאים בעיר הקפואה כאשר מדי פעם החלפתי את הסטאוט האירי והוויסקי ב”הוט טודי”

כדי להחזיר את התחושה לעצמות וגם, בינינו, כי זה פשוט טעים.

כוס תה חמה

לפני כמה חודשים, אני מקטר לי בבית – יום לפני שאני אמור לטוס לחו”ל בענייני עבודה, עם חום והרגשה כללית רעה.

כל התרופות הקונבנציונאליות לא ממש עזרו לי, אפילו לא מקלחת קרה.

אז נזכרתי לי בהוט טודי הישן והטוב ומיד ערבבתי לי אחד, נכנסתי למיטה והזעתי את המחלה החוצה.

לאחר כמה שעות קמתי כמו חדש וטסתי לי בכיף ללונדון.

איך שנחתי, רק כדי לא לתת למחלה לחזור, כמובן, הזמנתי מיד בבר המקומי הראשון בו נתקלתי, הוט טודי.

אז נכון שלא מדובר בתרופת מרשם ואנחנו לא יכולים להבטיח לכם שהיא תרפא כל צינון.

דבר אחד בטוח: לרגע אחד היא תעלה חיוך על שפתי הלוגם, וגם זה, כידוע, לא תמיד עניין של מה בכך.

 

איך מכינים?

מתכונים רבים, שונים ומשונים יש להוט טודי,

אבל המקובל ביותר הוא שילוב של עשבים, משהו מתקתק והדרים (בשביל הויטמין C). הנה הבחירה שלי:

בכוס מאג

כפית סוכר חום או דבש

40 מ”ל ג’יימסון (וויסקי אירי עדין, מתקתק ומלא טעם, כך שהוא לא הופך את הטודי למריר ואלכוהולי מדי)

שמינית לימון

שלושה מסמרי ציפורן (גם לאלחוש כאבים)

מוסיפים מים רותחים עד שפת הכוס או מעט למטה ממנה

מערבבים עם כפית, עושים פו פו טוב …

לוגמים ומרגישים את החום זורם בוורידים