אם לא שמתם לב, כולם לאחרונה מדברים על “אשכולות שלמים”. על קצה המזלג, מדובר בטרנד חדש יחסית, שכמו הרבה טרנדים בימינו, מבקש להחזיר עטרה ליושנה ולהתסיס ענבים ליין בשיטות מסורתיות ועתיקות יומין. התוצאה לא רק מיטיבה עם הסביבה בכך שנעשה שימוש בחלק גדול יותר מהיבול. לעיתים קרובות תהליך שכזה יביא גם לתוצאה של יין מורכב וטרוארי יותר.
זמורה ואשכול ענבים – מה זה בכלל אשכולות שלמים?
במהלך המאה ה-20 עולם היין השתנה לחלוטין. עם התגברות השימוש בטכנולוגיות שונות בחקלאות, יצרני יין החלו לעשות שימוש באמצעים כימיים, פיזיים ומכניים שהפכו את חייהם לקלים בהרבה. באמצעות מכונות שונות, יכל יצרן היין לעבוד פחות, לקבל יבול גבוה יותר ולייצר יין בכמויות אדירות, שיהיה בעל תכונות צפויות ואחידות יותר. אחת מאותן המכונות (Destemmer), היא זו שאחראית על הפרדת הענבים משזרת האשכול שלהם. לא כך היה בשיטה המסורתית, וכיום – יצרנים רבים חוזרים לעבר. הם בוצרים את הענבים באופן ידני ופוסחים על הפרדת הענבים מהשזרות. כך נוצר מצב בו הענבים מותססים ביחד עם השזרות שלהם, ללא מעיכה, ומכאן השם – אשכולות שלמים (Whole Cluster).
הסיבות לכך שיצרני יין אוהבים להשתמש בשיטת האשכולות השלמים הן רבות. בראש ובראשונה, יצרנים אוהבים את השיטה בשל המורכבויות של המבנה והטעמים שיין הנוצר בתהליך שכזה מקבל. למבנה הכימי של שזרות האשכול יש השפעה אדירה על היין. השזרות עשירות בתרכובות פנוליות, אלו המשפיעות על הטאנינים בעיקר. לכן, יננים שמעוניינים להשפיע על רמות הטאנינים ביין שלהם יתסיסו את השזרות ביחד עם הענבים. מבחינה ארומטית, יינות אלה מתובלים ועשירים במיוחד בניחוחות פרי ופרחים. בנוסף לתרכובות הכימיות המצויות בשזרות, יש להם גם יתרון פיזי: הם מרווחים את הענבים במיכל, ויוצרים ערוצים בהם יכול תירוש הענבים לזרום. התעלות הללו תורמות גם לפיזורו של החום הנוצר בהתססה, ובכך מאטות את תהליך ההתססה – יתרון שיננים רבים מתאווים לו.
הכללה של אשכולות שלמים בתהליך התססת הענבים – בין אם רק אחוז או בין אם בכל היין – פותחת ספקטרום אדיר של אפשרויות עבור יצרני היין: החל מיינות מתובלנים וטאניניים ועד יינות פירותיים מתקתקים. ביינות “אשכולות שלמים” הטובים ביותר, תוכלו לעתים לטעום את שני הקצוות גם יחד.
מארז שלושה יינות פראיים מהסדרות החדשות של יקב סגל
יינות שנעשים בהתערבות מינימלית ומביאים ביטוי טבעי וטהור ככל הניתן לחומר הגלם המקומי.
או במילים אחרות - יין פראי.
כשרויות: מועצה מקומית גזר, בד"צ בית יוסף, חתם סופר
כשר לפסח
11.1 ₪ / 100 מ”ל I חברי מועדון 10.2 ₪ / 100 מ”ל
עד 4 ימי עסקים. לא כולל יום ההזמנה.
שליח עד הבית בעלות של ₪30.
משלוח חינם ברכישה מעל ₪199.
למדיניות משלוחים והחזרות לחצו כאן
.