דבלין, 2008.
יש בעולם ערים יפות יותר מדבלין, אבל ספק אם יש עוד אחת ידידותית כמוה ובוודאי שאין עוד ערים טובות ממנה לסיבוב ברים.
דבלין, 2008.
יש בעולם ערים יפות יותר מדבלין, אבל ספק אם יש עוד אחת ידידותית כמוה ובוודאי שאין עוד ערים טובות ממנה לסיבוב ברים.
היינו אחרי לילה של שתייה, אפילו שתייה כבדה כמנהג המקום, ובבוקר בקושי פקחנו עין,
לא כל שכן הטינו אוזן למדריך שנשכר במיוחד כדי להכיר לנו את דבלין.
בירת אירלנד קיבלה את פנינו, כמנהג המקום, בגשם שוטף באמצע חודש יוני ובטמפרטורות של ינואר בתל אביב.
כשפסק הגשם, לקח אותנו המדריך לפארק קטן המשקיף אל שכונת היוקרה של העיר: “והנה הבית של בונו!” הכריז,
כשהשילוב של נימת הקול עם שמו של הסלב, גרמה אפילו לרדומים בינינו להזדקף.
אלא שרק התעוררנו קמעא – וההוא כבר ביקש מאתנו לעצום שוב את העיניים:
“עכשיו אני רוצה שתעצמו עיניים ותהיו ממש בשקט כדי שתוכלו לשמוע את הצליל היפה ביותר שיש לאירלנד להציע”,
הכריז המדריך. וכולם עצמו את העיניים בציפייה לשמוע, אולי, שיר של U2.
רק שאז נשמע רעש עדין של ניתוק פקק מתכת מבסיסו, סיבוב קל וצליל פכפוך של מזיגה, עם ריח של וויסקי באוויר.
פקחנו עיניים – היה זה רעש פתיחתו של בקבוק ג’יימסון.
המדריך המשיך לספר על כך שמדובר בוויסקי האירי הנמכר ביותר בעולם, יותר מכל מותגי הוויסקי האירי האחרים גם יחד,
ואילו אני חזרתי בזיכרונותיי אל תל אביב של ראשית שנות התשעים:
היינו ברמנים צעירים, בני עשרים וקצת, ונשאנו עיניים אל כוכבי הדור הקודם:
נתן זהבי שתה ג’וני אדום, דני שניידר ועזרא מרמלשטיין שתו בלנטיינ’ס שאותו כינו בחיבה “בלנשטיין”
ואנחנו חיפשנו את הדרינק שלנו. כך גילינו את הג’יימסון:
מזוקק שלוש פעמים, נעים מספיק כדי להתחבב על הלוגם כבר מהשלוק הראשון, אבל לא דביק ומעיק,
מתפקד יפה גם כ”דרינק” למועדון כשהוא מלא בקרח, אבל גם בכוס רחבה כשהוא נקי ובטמפרטורת החדר,
בקיצור – וויסקי שיש לו פאסון נטול פוזה, ממש כמו שקיווינו שיהיה לנו יום אחד.
מה אומר לכם? תל אביב של אז הייתה מקום קטן,
כי בתוך כמה חודשים הפך מלך אירלנד מכמעט אנונימי לוויסקי הכי נמכר בישראל.
הוויסקי של הברמנים החדשים שנעו לצליל האירי הכי אהוב בעולם, אפילו יותר מהמוזיקה של U2.
שילוב הטעמים הקלאסי של ג'יימסון וג'ינג'ר אייל הוא טרנד שצובר תאוצה בעולם.
הבאנו לכם את כל מה שצריך כדי ליהנות משילוב הטעמים המושלם בביתכם.
מזמינים את החבילה > ממלאים בקרח כוס היי-בול > מוזגים ג'יימסון בגובה רבע כוס > מוסיפים ג'ינג'ר אייל עד שהכוס מלאה > סוחטים פלח לימון לטאצ' אחרון > זורקים את הפלח פנימה! תהנו :)
עד 4 ימי עסקים. לא כולל יום ההזמנה.
שליח עד הבית בעלות של ₪30 / איסוף עצמי.
משלוח חינם ברכישה מעל ₪200.
למדיניות משלוחים והחזרות לחצו כאן