אם אתם שוחרי בריאות אבל בשום פנים ואופן לא מוכנים לוותר על משקה של סוף יום,

בוודאי תשמחו לגלות שאפשר להיות גם בריאים וגם שמחים – במשקה אחד.

הג׳ין, משקה המיוצר בעיקרו מזרעי צמח הערער הידוע בסגולותיו התזונתיות, הוא כנראה אחד המשקאות האלכוהוליים הכי בריאים שיש.

אז למה אתם מחכים? הוציאו את הברידג׳ מהבוידעם, פתחו את הטוניק, הוסיפו קצת קרח, לימון או מלפפון – וקחו לגימה טובה ממשקה ג׳ין משובח ובריא.

קרח עם לימון

שמו של הג׳ין, משקה שמקורו במאה ה-13, מגיע מהמילה ההולנדית – ג׳נבר – שמשמעותה ערער.

כמו כמעט כל משקה אלכוהולי אחר, גם הג׳ין החל כתרופה, ושווק על ידי רופאים בתור טיפול במחלות כמו שיגדון (דלקת פרקים) או בעיות במערכת העיכול.

כיום, על מנת שמשקה ישווק כתזקיק ״ג׳ין״, עליו להכיל כמות מסויימת של ערער, כמו גם רכיבים בוטניים נוספים הנחשבים לבריאים,

כמו זרעי כוסברה, הל, קינמון, קליפות הדרים, שורשי פרחים ועוד עשבי תיבול שנשמעים כאילו נלקחו הישר ממרקחת הבריאות של סבתא.

 

אז מה יש בו, בערער של הג׳ין, שהופך את המשקה האלכוהולי הטעים לבריא כל כך?

1. אנטי אייג׳ין: פירות הערער מפוצצים בנוגדי חמצון.

כן כן, אותם חומרים כימיים שידועים ביכולותיהם להאט את הזדקנות התאים שלנו, הם חלק בלתי נפרד מהערער, ולכן גם מהג׳ין.

למעשה, לא מעט חברות קוסמטיקה אף משתמשות בערער כבסיס לקרמים למניעת קמטים.

2. סגולה לחיים ארוכים: בערער ישנם גם פלבנואידים, רכיבים המצויים בתה, בפירות ובירקות.

בעבר נקראו הפלבנואידים ״ויטמין P”, ומחקרים רבים מצביעים על קשר בין צריכתם לבין מניעת מחלות לב, סרטן, ומחלות דלקתיות רבות.

3. ג׳ין לעצמות: מחקרים מראים ששילוב של מולקולות האלכוהול שבג׳ין עם רכיבי הערער, עוזרים לכאבי פרקים, דלקות ולשיגדון.

שילוב מעניין אף יותר הוא צימוקים המושרים בג׳ין, אותם ניתן להשאיר בצנצנת ולצרוך באופן יומיומי.

4. מצוננים? שתו ג׳ין! השמנים שנמצאים בפירות הערער מקלים על גירויים ושיעולים, באמצעות ניקוי הליחה המצויה בגרון ובריאות.

אחד היתרונות של הג׳ין, הוא שהמשקה הזה מתערבב טוב כמעט עם כל דבר. נסו להכניס אל תוך הג׳ין שלכם קצת ג׳ינג׳ר ותווכחו בעצמכם!

5. המשקה הכי דיאטטי שיש: מי מכם שאוהב לשתות אבל מפחד להשמין, ישמח בוודאי לדעת שג׳ין הוא משקה אלכוהולי דל קלוריות,

עם 97 קלוריות בלבד למנה בממוצע. מעבר לכך, האנזימים המצויים בערער ידועים כמזרזי עיכול, ולכן נהוג לשתות ג׳ין עם טוניק לפני הארוחה.