מה זה סאוור? הוא חמוץ או מתוק? האמת שלא מוכרחים להחליט לפני שמכירים את משפחת הסאוור.
המיקסולוג טל גנץ לוקח אותנו לסיור אל תולדות השילוב שאמנם הומצא בארצות הברית, אבל הולם מאוד דווקא את הקיץ הישראלי – ויש גם מתכונים:
קונים ב-400 ש"ח ומקבלים למייל קופון של 50 ש"ח לרכישה הבאה!
מה זה סאוור? הוא חמוץ או מתוק? האמת שלא מוכרחים להחליט לפני שמכירים את משפחת הסאוור.
המיקסולוג טל גנץ לוקח אותנו לסיור אל תולדות השילוב שאמנם הומצא בארצות הברית, אבל הולם מאוד דווקא את הקיץ הישראלי – ויש גם מתכונים:
למרות שמילת המפתח שלנו הפעם היא “סאוור”, הרי שאנו לא מתכוונים רק ל”חמוץ” כמתחייב מהשם. אם תהיתם איך מכינים סאוור? זה פשוט שילוב של מיץ לימון או ליים עם מי סוכר בכמויות שוות.
ג’רי תומאס, אבי המיקסולוגיה האמריקנית, הוא שחיבר, עוד במאה ה-19, את ספר הקוקטיילים הראשון שהיה אבן דרך בתולדות ה”סאוור”. הוא זה שתבע את המושג ולאחריו החל השימוש ב”סאוור”, שהיה הבסיס למספר לא מבוטל של קוקטיילים אלמותיים.
1.להשתמש במיץ לימון/ ליים סחוט בלבד ולא להשתמש במיץ לימון משומר.
2.למרות שאפשר לבחוש, כדאי להשתמש בשייקר ולשקשק היטב בכדי לאחד את המרכיבים.
3.למלא את השייקר בקרח- הרבה קרח נמס לאט יותר, מדלל פחות את טעמי הרכיבים השונים ובעיקר מקרר יותר.
4.להשאיר תמיד מי סוכר ומיץ לימון בנפרד, כדי שתוכלו לאזן את התוצאה הסופית ו”לתקן” אותה לטעמכם.
למרות השימוש בסוכר, מדובר בנוזל חמצמץ, יש יאמרו אפילו קצת קשוח, רק שהקשוח הזה פילס לו דרך היישר אל קדמת הבר והשתלב כמעט עם כל בסיס אלכוהולי; בגזרת הג’ין למשל, הקוקטיילים המוכרים הם “ג’ין פיז”- ג’ין סאוור עם מים מוגזים. סאוור עם אבקת סוכר, סודה ודובדבן לקישוט זה “ג’ון קולינס” ואם מישהו יתקן אתכם ל”טום קולינס”, הרי שהוא טועה וצודק כאחד, שכן בלא מעט מקומות מחליפים בין ג’ון קולינס לטום קולינס. ואפשר עוד להמשיך. אם נחליף את הסוכר בליקר תפוזים (טריפל סק) נקבל משקה שנקרא “ווייט ליידי” וכאשר מחליפים את הסודה הפשוטה בשמפניה איכותית, ייקרא המשקה “פרנץ’ 75”.
נשמע מסובך? ממש לא, כי עכשיו אחרי שהכרנו את תולדות הסאוור,
60 מ”ל ג’ין טוב, למשל ביפאיטר
15 מ”ל מיץ לימון
7 מ”ל מי סוכר
מוזגים את המרכיבים לשייקר ממלאים בקרח ומשקשקים היטב כ-20 שניות. מסננים לכוס גימלט ומקשטים בקליפת לימון.
המשקה שהיה אהוב על הנשיא ג’ון קנדי ועל הסופר ארנסט המינגווי, משקה שהפך עם השנים למבחן קלאסי ליכולותיו של המיקסולוג, עוד בימים שקראו לו ברמן…
45 מ”ל רום הוואנה קלאב 3
25 מ”ל מיץ ליים סחוט
15 מ”ל מי סוכר
מוזגים את המרכיבים לשייקר מלא קרח, משקשקים היטב, מסננים לכוס קוקטייל ומשקטים בפלח ליים.
עם השנים הפכו קוקטיילים עם סאוור לפופולארים מאוד – המתיקות שהופכת את המשקה לנגיש והחמיצות המרעננת, הפכו אותם לשילוב שישביח כמעט כל בסיס אלכוהולי. הרבה קוקטיילים שכוללים את המילה סאוור והפכו למוכרים, כמו וויסקי סאוור, אמרטו סאוור, מידורי סאוור ועוד. המפתיע ביותר בעיני הוא ה”וויסקי סאוור” שהפך משקה כוויסקי נגיש ללא מעט חובבי שתייה שחששו מעט מטעמיו החזקים של הוויסקי ה”נקי”.
50 מ”ל של ברבן איכותי כמו “פור רוזס” (מי שמעדיף וויסקי סקוטי או אירי, יכול להשתמש בבלנטיינ’ס או בג’יימסון).
20 מ”ל מיץ לימון סחוט
20 מ”ל מי סוכר
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר, משקשקים היטב, מסננים ומקשטים בדובדבן.
האופציה האקזוטית הוא תזקיק של תירוש (ענבים) מותסס שמקורו בפרו ובצ’ילה, שם אוהבים לשלב במתכון הבסיסי גם חבלון ביצה, כדי להוסיף אווריריות מוקצפת למרקם.
45 מ”ל פיסקו
30 מ”ל מיץ לימון
15 מ”ל מי סוכר
חלבון מביצה אחת
מוזגים לשייקר ומשקשקים שקשוק יבש ללא קרח. אחרי שיצרנו הקצפה, מוסיפים קרח ומשקשקים שנית.
מסננים לכוס ונהנים מקוקטייל כייפי ולא מאוד מוכר מחוץ לארצות הולדתו.
עד כאן הטיפים שלי למי שרוצים להכיר טוב יותר את עולם הסאוור, שילוב שמתאים מאוד למזג האוויר הישראלי החמים, אבל ברוח הימים האלה שבהם החוק היחיד הוא שאין חוקים, קחו פשוט לימון טרי, סוכר, מים ובסיס אלכוהולי שאתם מחבבים – ותתחילו ליצור לבד את הפרשנות האישית שלכם לחמוץ-מתוק הנפלא הזה.
שילוב הטעמים הקלאסי של ג'יימסון וג'ינג'ר אייל הוא טרנד שצובר תאוצה בעולם.
הבאנו לכם את כל מה שצריך כדי ליהנות משילוב הטעמים המושלם בביתכם.
מזמינים את החבילה > ממלאים בקרח כוס היי-בול > מוזגים ג'יימסון בגובה רבע כוס > מוסיפים ג'ינג'ר אייל עד שהכוס מלאה > סוחטים פלח לימון לטאצ' אחרון > זורקים את הפלח פנימה! תהנו :)
עד 4 ימי עסקים. לא כולל יום ההזמנה.
שליח עד הבית בעלות של ₪30.
משלוח חינם ברכישה מעל ₪199.
למדיניות משלוחים והחזרות לחצו כאן